Το ιστορικό πλέον Βίντεο των αδελφών Σπυριδέλλη που ξαφνικά σάρωσε τον πλανήτη το 2004. Από το πουθενά βγήκε αυτό το βίντεο το οποίο έγινε γνωστό μέσα από το δίκτυο, αστραπιαία. Αυτό που λέμε “Viral” (όπως οι Ιοί δηλαδή, οι ίδιοι οι θεατές είναι και οι κομιστές, το ζωντανό και υπερδραστήριο δίκτυο διανομής..) όσοι το είδαν και τους άρεσε το έστειλαν στους φίλους τους και… Αυτό ήταν! Το βίντεο σε ελάχιστο χρόνο το έβλεπε ολοκληρος ο πλανήτης ακόμα και στο διεθνή διαστημικό σταθμό.
Το τραγούδι είναι του Woody Guthrie. Ένα πολύ γνωστό τραγούδι, ανηλεώς παραφρασμένο. Το Βίντεο κάνει διάφορα σχόλια ακόμα και για τους ινδιάνους, δείχνει τον παραλογισμό και την γελοιότητα της πολιτικής με απλό κι ανάλαφρο τρόπο. Δε πρόκειται για ένα “πολεμικό” βίντεο, μοιάζει περισσότερο με Σάτιρα. Προσπαθεί να κρατήσει ίσες αποστάσεις αλλά έχει πλάκα και δίνει ιδέες.

Στο site του Jib Jab θα βρείτε κι άλλα όπως το σχετικό (και πιο σκληρό) Time for Some Campaignin’. Αυτό το τελευταίο πάει ένα βήμα παραπάνω. Πατά σε ένα τραγούδι ιστορικό και άκρως πολιτικό του Bob Dylan “The Times they are A-Changing”.

Advertisements