(Αυτό δεν είναι ένα ποστ. Το μπλογκ αυτό δε συνηθίζει να αναφέρεται σε καθαρά πολιτικά θέματα. Η παρούσα ανάρτηση, όπως και αυτή που ακολουθεί αμέσως μετά, θα παραμείνει αναρτημένη στην επικεφαλλίδα του μπλογκ για όσο χρειαστεί. Μετά ίσως εξαφανιστούν και οι δύο.. )

Χαίρετε!

Όσο κι αν αυτό σας μοιάζει άκαιρο. Η άγονη θλίψη αποτελεί πολυτέλεια αυτές τις ώρες.

Γράφω αυτές τις γραμμές αισθανόμενος πως πρέπει ήρεμα και με σεβασμό στον άνθρωπο να συμβάλλω θετικά, σε μια πραγματικότητα εκτός ελέγχου. Πολλοί από μας αισθάνονται παντελώς εξοστρακισμένοι από τα γεγονότα. Το κείμενο είναι μια συμβολή στην προσπάθεια όλων να δούμε καθαρά μέσα από την γενική ακαταστασία.

Κατά την γνώμη μου πρέπει να κατασταθεί σαφές πως:

1.Ο ΑΔΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΑΛΛΑ Η ΑΦΟΡΜΗ.

2.ΑΝ ΑΠΟΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΟΛΗ (πολιτική οικονομική και πολιτισμική) ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΤΕ ΦΥΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΠΟΡΟ ΤΩΝ ΜΕΛΛΟΥΜΕΝΩΝ ΤΑΡΑΧΩΝ. (για πόσο ακόμα θα παριστάνουμε τους κουφούς;)

3.Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. (Δεν είναι η αστυνομία που πρέπει να αλλάξει αλλά ένα ολόκληρο σύστημα αξιών)

4.ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ. (Όχι εξίσου βεβαίως.. αλλά έχουμε μερίδιο ευθύνης, για όσα κάναμε και για όσα δεν κάναμε.)

5.ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ. (Το κράτος με την οικονομική του πολιτική, ασύδωτο και αυτοπροστατευόμενο έχει φέρει τους πολίτες σε απελπισία)

6.ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΑΡΠΑΧΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ. ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΙ. Το πλήθος κατέστρεψε κατά προτίμηση αυτές, δεν είναι τυχαίο, το ξέρουμε όλοι, συμβολικά και ουσιαστικά το μήνυμα είναι σαφές.

7.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ, “Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ”.

8.Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ ΝΟΣΗΡΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.(Παίζοντας με τα πλέον ευτελή ένστικτα των πολιτών. Αφόρητα αρνητική και ανεξέλεγκτη κατέληξε μια ακατάσχετη κοπρολαγνεία. Απέδειξε πλέον πως δε μπορεί να αυτοελέγχεται)

9.ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΜΠΡΑΚΤΑ  ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΑΝΕΝΤΙΜΟΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟΙ. (Αυτό θα εκτόνωνε στην ουσία την κρίση, μια πραγματική ουσιαστική κίνηση όσων ευθύνονται)

10.Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΕ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ή ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ. (αυτο που μας λείπει είναι η ελπίδα κι όχι η βία. Η κατάσταση των τελευταίων ημερών αποκαλύπτει μάλλον παρά γεννά την βία, αποκαλύπτει μια βία που δεν είχαμε το θάρρος να αντιμετωπίσουμε)

μερικά πιο αναλυτικά πιο κάτω..

Η κρίση δεν είναι άσχετη με την φούσκα του χρηματηστηρίου, με τις πυρκαγιές, με τα σκάνδαλα και την ανεξέλεγκτη πολιτική ηγεσία που αυτοπροστατεύεται σκανδαλωδώς όλα αυτά τα χρόνια, δεν είναι άσχετη με τις πολιτικές που ευνοούν αμέριστα τις τράπεζες και αφήνουν τους πολίτες απροστάτευτους, με την γραφειοκρατεία και την φορολογική αδιαφάνεια που κρατά τους πολίτες ως ομήρους. Δεν είναι άσχετες με τον έλληνα πολίτη που δε σέβεται τίποτα και κοιτά ασύδωτα τον εαυτό του. Τον Έλληνα πολίτη που καταπατά όσο και ό,τι μπορεί και σπαταλά το Μέλλον που δεν του ανήκει. Αυτό το Μέλλον σήμερα τον επαναφέρει. Αυτό το Μέλλον του φωνάζει σήμερα πως δε μπορεί πλέον να φταίει για όλα κάποιος άλλος…
…οι Αμερικάνοι, οι Τούρκοι, οι Δυτικοί, οι Εβραίοι, οι Ευρωπαίοι, οι Μασώνοι, οι Ξένοι, οι Ξανθές και οι Εξωγήινοι.

Αν επιτρέψουμε να γίνει μια ερμηνεία που αποσυνδέει όσα συμβαίνουν στους δρόμους με την γενική κατάσταση της χώρας τότε αφαιρούμε κάθε ελπίδα για αλλαγές, αποκλείουμε να βγει κάτι θετικο από όλη αυτή την καταστροφή, αυτό θα ήταν πραγματικά καταστροφικό. Δεν γίνεται άλλο να παριστάνουμε τους ανήξερους. Ακούγονται, βέβαια, όλο και περισσότερες φωνές που λένε το αντίθετο, η έκταση των γεγονότων δεν αφήνει περιθώρια, το φαινόμενο είναι πολύπλοκο, σχεδόν αδιαμόρφωτο ακόμα, τα πράγματα αλλάζουν από μέρα σε μέρα.

Πρέπει όλοι να αναλάβουμε το μερίδιο των ευθυνών μας. Ο πολιτικός που αντί να ακούσει αυτές τις φωνές τις εξώθησε στην απελπισία. Ο δημοσιογράφος που έπαιξε με τα χυδαιότερα μας ένστικτα για ιδιοτελής σκοπούς. Ο επιχειρηματίας που ενώ διεκδίκησε την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας ως στοιχείο υπέρ της κοινωνίας στην πράξη το μόνο που τον απασχόλησε ήταν το ατομικό του κέρδος. Ο απλός “αθώος” πολίτης ο οποίος έλιωσε και τις τελευταίες αντιστάσεις των πολιτικών για να κάνει την “δουλειά” του. Ο κατάλογος περιλαμβάνει κι άλλους.. καλλιτέχνες και κληρικούς π.χ.
Ωφείλουμε όλοι να ζητήσουμε συγνώμη σ’ όσους έρχονται και πλέον ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝ.

Η κρίση είναι βαθιά Όσοι λένε Ναι στην ζωή και φρικιούν μπροστα στο θάνατο αυτού του παιδιού αντιλαμβάνονται πλέον πως η έκταση των γεγονότων είναι τέτοια ώστε ξεπερνά τα συνήθη όρια
Διαβάστε επίσης κάποιες άλλες (όχι πάντα ψύχραιμες) φωνές: “Η Κοινωνία του κανένα καθένα“, oneearth“, Παυσίφωνο, “Μετά την Εφημερίδα” Πρέπει όμως να μη σταματήσουμε να ερμηνεύουμε τα γεγονότα, είναι απαραίτητο να μεταμορφώσουμε όσα συμβαίνουν σε γνώση και δύναμη προς τα μπρος! Δεν υπάρχει άλλος δρόμος!

Advertisements