Οι βραβευμένοι αδελφοί Lauenstein από το παρελθόν. Ένα ιστορικό πλέον βίντεο..
Υπάρχει πάντα αυτή η απορροία απέναντι στην ανθρώπινη μοίρα, την ανθρώπινη κίνηση και επιθυμία, ένα τεράστιο τρομακτικό “γιατί;” που κάπου νοσταλγεί την ανυπαρξία, το μη-είναι, το μη-όλη αυτή η βλακεία κι ο πόνος.
Η Ισορροποία μοιάζει φοβερή ανοησία σ’έναν κόσμο χωρίς νόημα, νομίζω πως το (ψυχολογικού τύπου) αίτημα για ισορροποία είναι τόσο θλιβερό και κακό, τόσο παραπλανητικό, που τρομάζει. Οι ζωές μας είναι αδηφάγες ακόμα κι όταν δε φαίνεται, είναι δομημένες και πλασμένες από τον πόνο, την βία και την αδικία που τις προστατεύουν κάπου μακριά, κάπου δίπλα. Δε ξέρουμε ποιοί είμαστε στο μηχανισμό της Ιστορίας. Κάποιοι βομβαρδίζονται και κάποιοι ζουν άθλιες ζωές για να έχουμε εμείς να απολαμβάνουμε.. Τέλος πάντων το animation αυτό δε μιλά μόνο για την κοινωνία.. μιλά για την τρομερή μοναξιά του ανθρώπου που έχει σαν στόχο της ζωής του να ικανοποιεί τις επιθυμίες του κι αυτό είναι το πρόταγμα της ζωής του. Ο στόχος του. Το εργαλείο να πλησιάσει την “ευτυχία”.
Κι όμως.. το αδιέξοδο είναι συντριπτικό.
Προσέξτε την εξαιρετική δουλειά στον ήχο(!) συγκρίνεται με την αντίστοιχη στην εικόνα σε βάθος, διακριτικότητα και δύναμη, η μεγαλύτερη της αρετή είναι πως υπάρχουν στοιχεία που μπορούν να σου διαφύγουν τελείως..

Το site τους εδώ

Advertisements