Η γενναιοδωρία της πόλης των Αθηνών ήταν εντυπωσιακή σήμερα. Ο ουρανός, το φως, ξεχείλιζε όλη αυτή η καθαρότητα που μας φαίνεται δεδομένη και έτσι ασχολούμαστε μόνον με την βρώμα των πεζοδρομίων και της πολιτικής. Καλώς. Είναι απαραίτητο και δη αυτή την συναρπαστική εποχή που όλα γκρεμίζονται.
Αν σας συναρπάζει η αηδία κι όχι όσα μπορούν και πρέπει να γίνουν, εξ’ίσου ή και περισσότερο ενδιαφέροντα, τότε είσαστε μέρος του προβλήμματος.
Αν νομίζετε πως φταίνε οι πολιτικοί, δηλαδή πως εσείς δεν είσαστε πολιτικοί, τότε νομίζω πως μπορείτε να το ξανασκεφτείτε.
Αν νομίζετε πως πολιτική είναι οι έτοιμες “αριστερές” σας απόψεις στις οποίες όλοι οι “αριστεροί” συμφωνούν τότε μάλλον τρώτε απ’τα έτοιμα.
Αν λέτε στα καφενεία πίνοντας καφέ και στα μπαρ πίνοντας μπυρίτσες πως όλοι ίδιοι είναι και τίποτα δε μπορεί να γίνει και φταίει το σύστημα οι αμερικάνοι οι μασσόνοι οι νοοτροπίες η Ελλάδα οι άλλοι, τότε, σταματήστε να διαβάζετε και συνεχίστε το ρόφημα σας κάπου αλλού, νομίζω δεν συ-ζητάμε κάτι.
Αν ο κόσμος είναι μόνον τόσο χάλια είναι ένας ανεπαρκής θρίαμβος. Η εμπειρία λέει πως συνήθως οι έξυπνοι που δίνουν μαθηματα χυδαιότητας και ξέρουν πως γίνεται το παιχνίδι και κάνουν με απόλαυση σκοτεινές περιγραφές της “κενονοίας” ψάχνουν άλλοθι για να κάνουν κι αυτοί τις εκπτώσεις τους όταν θα’χουν την ευκαιρία. Ας τις κάνουν λέει μια φωνή αλλά να πάψουν να τις κάνουν ιδεολογία. Το δικαίωμα στο λάθος είναι μεγάλη κατάκτηση, το να αφαιρείς όμως την ελπίδα είναι ένα κουτό έγκλημα, μη μας κουράζετε άλλο.

Advertisements